PxPixel

Låt dig förföras av det bästa från det indiska köket med hemkörning av indiskt i Stockholm!

Att beställa indisk från restauranger i Stockholm nära dig kunde inte ha varit enklare!

Det stora landet Indien brukar kallas för en subkontinent snarare än ett land, och har därför många olika mattraditioner. Maten brukar delas in i nordindiskt, sydindiskt och ostindiskt där ris är den vanligaste förekommande ingrediensen i syd och ost. Kryddor används flitigt och är det som karakteriserar indisk mat - detta behöver inte nödvändigtvis betyda att maten är het! Indisk mat är mycket populär i Stockholm och med hemleverans av mat är en rykandet het, kryddoftande currygryta endast några klick bort!


Korma, paneer och tikka masala

Tikka masala är en kryddig indisk sås som är älskad världen över. Den underbart krämiga såsen används ofta till kyckling och består av tomatsås, kokosgrädde och kryddor som ingefära, chili och koriander. Då många indier är hinduer eller muslimer är lamm det vanligast förekommande köttet. Andra vanligt förekommande proteinformer är kyckling, skaldjur, baljväxter och den vegetariska paneer - den sistnämnda är en fast och relativt smakneutral ost som tar åt sig kryddningen från den omgivande såsen. Med hemkörning av indiskt i Stockholm krymper staden, då du får allt levererat till din dörr! När det kommer till restauranger är Indian Stories ett av stockholmarnas förstahandsval. Här hittar du klassiker som korma - en indisk curry kryddad med lök, grön chili, vitlök och ingefära - tillsammans med antingen kyckling, lamm, paneer eller grönsaker. Naan är ett härligt lerugnsbakat bröd som du kan få med ost och vitlök. För vegetarianer finns ofta mycket att välja mellan på indiska restauranger, och Indian Stories är inget undantag - låt dig lockas av den läckra grönsaken okra! Lilla Karachi är en annan av nollåttornas favoriter. Njut av en rykande färsk aloo gobi som är blomkåls- och potatisgryta, eller varför inte chana masala med nötiga kikärter?


Med hemkörning av indiskt i Stockholm är fredagsmyset säkrat!

Hemleverans av mat är ett relativt nytt och uppdaterat sätt att njuta av det bästa från stadens restauranger utan att behöva lämna hemmets komfort. Perfekt för fredagsmyset, vardagsmiddagen mellan många aktiviteter eller då du vill överraska nära och kära! Vad faller dig på läppen idag?